Träningspass med ett TRX Träningsband

Hej och välkomna till det första inlägget här på Club Spisa!

Läs mer om bloggen och oss här!

Nya tag med träningen!

Jag (Anna) har legat lite på latsidan när det kommer till gymträning det senaste. Jag spelade fotboll på elitnivå fram tills jag var 20 och då hade vi såklart krav på vissa timmar på gymmet. Men sen jag slutade med fotboll har jag haft svårt att komma iväg till gymmet. Jag brukar föredra att springa i skogen och det är ju bra. Men jag vill även bygga lite muskler samtidigt som gym är väldigt hälsosamt i lagom dos!

Så jag har helt enkelt bestämt mig för att börja träna mer på gym. Jag har satt upp kravet 3 pass i veckan hela november och december! Sen ska jag utvärdera och se hur det känns och så vidare. Förhoppningsvis kommer jag se och känna stora förändringar vilket kan motivera mig till att fortsätta och kanske till och med öka intensiteten!

Dagens pass – TRX träningsband

träningsband övningar!

Jag tränade med min syster idag och vi använde oss av ett så kallat träningsband. Det är helt enkelt ett oelastiskt band med handtag som man kan ha till funktionell träning. Först var jag lite skeptisk, vad kan man göra med bara ett band liksom. Men syrran som har använt sitt träningsband i flera år körde riktigt hårt med mig.

Det var riktigt jobbigt faktiskt, men samtidigt oerhört kul! Jag kände verkligen hur alla små muskler och stabiliserande leder etc. fick arbeta. Det är också det som är syftet med ett träningsband, att träna naturliga rörelser som du kan ha nytta av i vardagen. Jämfört med till exempel bicepcurls med hantlar…

Jag kommer troligtvis att testa denna träningsform fler gånger, men det är nog inget jag vill göra huvuddelen av min träningstid. Som jag skrev ovan fokuserar jag ganska mycket på att bygga muskler och för det är nog ett TRX band ett ganska dåligt alternativ!

De övningar vi körde var, ja oj, jag minns knappt hälften. Men det var som variationer på vanliga gymövningar med fria vikter. Till exempel rodd, bröstpress, tricepsövningar etc. Jag känner en del i kroppen nu och jag gissar att jag kommer ha en sinnessjuk träningsvärk imorgon. Så brukar det va när man kör ett riktigt hårt träningspass av något man är helt ovan vid. Tänk alla små muskler i hela min kropp som knappt blir aktiverade annars och nu denna totala CHOCK, haha!

Nu blir det pastasallad med skinka, sen kolla min favoritserie Orange is the new black.

Godkväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *